Tuy Palovi tarifi! MasterChef Tuy Palovi nasıl yapılır? (Özbek Oyuncak Pilavı)
Tuy Palovi, Türk mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım, ağızda dağılan kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Tuy Palovi nasıl yapılır? Tuy Palovi nedir? Tuy Palovi nasıl yapılır, Tuy Palovi yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Tuy Palovi yapıldı, klasik Tuy Palovi evde yapıldı! İşte en güzel Tuy Palovi!
TUY PALOVİ TARİFİ!
500 gr doğranmış dana eti
400 gr havuç, soyulmuş ve doğranmış
2 büyük soğan, soyulmuş ve doğranmış
100 ml tohum yağı
2 baş sarımsak
600 ml su
150 gr kuru nohut (8 saat suda bekletilmiş)
100 gr kuru üzüm
450 gr Riso Scotti Yasemin pirinci
1 yemek kaşığı kişniş tozu
2 yemek kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
Tuz
YAPILIŞI
Kuru üzümleri bir kaseye koyun ve üzerini ılık suyla doldurun. Pirinçleri suyu berraklaşana kadar yıkayın. Bunları boşaltın ve bir kenara koyun. Yağı bir tavada ısıtın (wok daha iyidir); Eti ekleyip kızartın; Soğanı ekleyin ve kahverengi olana kadar pişirin; Havucu ekleyin ve 5 dakika pişirmeye devam edin. Malzemelerin artık karıştırılmasına gerek yoktur, ancak katman katman eklenir. 600 ml su ve ıslatılmış nohut dökün. Suyu kaynatın, ısıyı azaltın ve sarımsak başlarını ekleyin, karanfilleri ayırmadan sadece dış kabuğunu çıkarın; Kapağı kapalı olarak 50 dakika pişirin. Kuru üzümleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin; Zerdeçal, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sarımsak başlarını çıkarın, pirinci ekleyin ve üzerini suyla kaplayın. Kaynamak. Isıyı en aza indirin ve pirinç pişene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Servis yapmadan önce pirinci yavaşça karıştırın.